Četvrtak 22.11.2012.
05:33
Danas

Abolicija i za Džajićeve saradnike

Obustavlja se krivični postupak i protv Vladimira Cvetkovića
 

U ovom predmetu sudi se još bivšem finansijskom direktoru FK Crvena zvezda Vladimiru Cvetkoviću, sekretaru kluba Milošu Marinkoviću i fudbalskom menadžeru Ranku Stojiću. Podsetimo,  predsednik Srbije Tomislav Nikolić doneo je odluku da oslobodi nekadašnjeg predsednika Fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragana Džajića od krivičnog gonjenja.
 

Kako prenosi beogradski "Danas", nastavak trogodišnjeg suđenja po optužnici za nezakonito prisvajanje novca od transfera četiri fudbalera Zvezde u strane klubove, zakazan je za 17. januar, i neće se održati, ako Viši sud u međuvremenu primi k znanju odluke o abolicijama, koje treba da stupe na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku.

Džajić, Cvetković i Marinković uhapšeni su 5. februara 2008. godine i u pritvoru su proveli pet meseci, dok je istraga protiv Stojića započeta kasnije. Zvezdini čelnici iza rešetaka su se našli zbog sumnje da su zloupotrebili svoje položaje prilikom prodaje fudbalera Gorana Drulića u Španiju i da su od tog transfera prisvojili 5,1 milion evra. U međuvremenu, tužilaštvo je istragu proširilo za još tri sporna transfera, Zorana Njeguša, Ivana Dudića i Perice Ognjenovića, ali i Nemanje Vidića, od koga je kasnije odustalo zbog nedostatka dokaza.

U aprilu 2010. godine tužilaštvo je podiglo optužnicu, a glavni pretres započeo je u januaru naredne godine. Do pre desetak dana, kad je održan poslednji glavni pretres, saslušano je 19 svedoka i niko od njih nije teretio nijednog optuženog. Poslednji je saslušan fudbaler Drulić koji je tvrdio da mu novac ne duguje Džajić, koga neizmerno poštuje, već Crvena zvezda, zbog čega je protiv ovog kluba pokrenuo postupak.

2024 © - Vesti online