Sreda 21.11.2012.
21:21
Vestionline, sportske.net

Zvezda pobedila Sasari u Evrokupu

Košarkaši Zvezde slavili u punom "Pioniru"

Pred oko 6.500 gledalaca i sjanoj atmosferi koju su priredile "Delije“ u "Pioniru“, Zvezda je savladala italijanski Dinamo Sasari rezultatom 116:102 i ostvarila treću pobedu iz isto toliko mečeva u Evrokupu.

Gostima nije pomogla ni činjenica da su ubacili 18 trojki, a presudila dominacija Zvezde u reketu i sjajno šutersko veče, a posebno igra Igora Rakočevića.

Polovinom prve četvrtine Zvezda je imala šest poena viška, ali gosti ipak dobijaju ovaj deo igre 33:31, posle početničkog faula Radivojevića prilikom šuta za trojku na manje od sekunde do kraja.


Drugu četvrtinu Zvezda otvara serijom 8:0, ali se Italijani brzo vraćanju u egal. Braun i Rakočević su stigli do dvocifrenog učinka i najzaslužniji su što crveno-beli na veliki odmor ipak idu sa prednošću (57:54).


Početak treće četvrtine protekao je u igri koš za koš, a sredinom ovog perioda Zvezda odlazi na osam razlike. Trojkom Lazića crveno-beli ostvaruju i prvu dvocifrenu prednost (82:71) na nešto manje od tri minuta do kraja trećeg dela igre.

U poslednjih deset minuta Zvezda ulazi sa prednošću 90:78. Nelson je pogodio spektakulanu trojku sa preko pola terena, ali nažalost po isteku vremena.


U poslednjem periodu Italijani pokušavaju trojkama da se vrate u meč, ali Zvezda odgovara istom merom, pošto je Cvetković vezuao dve trojke. Do kraja Zvezda je sigurno privela meč kraju i dobila 116:102.


Najzaslužniji za pobedu bili su kapiten Rakočević sa 28 i Braun sa 22 poena , a kod gostiju najefikasniji Butsi Tornton sa 33 poena uz čak sedam ubačenih trojki.

2024 © - Vesti online