Sreda 21.11.2012.
20:21
rts rs

Studenti u Beogradu: Sramna odluka Haga

 Sramna odluka Haškog tribunala
 

Mirna i dostojastvena šetnja sećanja na žrtve Oluje, krenula je sa dva fakulteta - Pravnog i Političkih nauka. Protest studenata zbog odluke Haškog tribunala da oslobodi dvojicu hrvatskih generala Antu Gotovinu i Mladena Markača završio se okupljanjem na platou ispred Hrama Svetog Save.

"Motiv današnjeg okupljanja studenata bilo je protivljenje sramnoj odluci Haškog tribunala, za koju smatramo da je ponizila srpske žrtve i ovim putem smo hteli da odamo počast srpskim žrtvama i da iskažemo da i studenti imaju svoje mišljenje", rekao je predstavnik studenata Branko Stupić.

Posle molitve sa blagoslovom patrijarha Irineja, prisutnima se obratio direktor Dokumentaciono-informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac. Podršku studentima pružio je i proslavljeni košarkaš Vlade Divac.

"Ne treba odustati od toga da tražimo pravdu za sve te ljude, ne samo one koji su ostavili živote tamo, nego i preko 200.000 ljudi koje je otišlo zbog nekog razloga, treba naći ko je odgovoran za to", rekao je Divac.

Skup na Svetosavskom platou završen je paljenjem sveća u Hramu, a iz studentske oragnizacije kažu da je to tek uvod u veliki studentski prostest koji će okupiti sve univerzitete u Srbiji, a koji bi trebalo da se održi u narednih 15 dana, prenosi RTS.

2024 © - Vesti online