Sreda 21.11.2012.
16:26
Beta

Protest Srba: Nećemo albanske institucije

Foto: Ilustracija
 

"Međunarodna zajednica dobro zna da je sudbina Kosova i Metohije i severa pokrajine u našim rukama i zato danas poručujemo da mi nikada nećemo pristati da budemo deo nezavisnog Kosova", rekao je predsednik Opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić na mitingu na Trgu braće Milić.

On je kazao da neće dozvoliti da se od Srba na Kosovu naprave "Kosovari", a od severa pokrajine još jedna albanska država, odnosno velika Albanija.

"Albanci u tom naselju (Brđani) u poslednjih desetak godina pokušavaju da nasele Albance koji nikada nisu živeli tu, pokušavajući da promene etničku strukturu stanovništva i na taj način izvrše etničko čišćenje Kosovske Mitrovice, jer to nisu uspeli oružjem", rekao je Pantić.

On je dodao da Albanci u tome imaju i podršku međunarodne zajednice.

"Jutros sam pozvao predstavnike Unmika da reaguju i spreče divlju gradnju u naselju Brdani, ali su celnici te misije naprasno nestali iz Kosovske Mitrovice, navodno su uzeli godišnji odmor, a predstavnici Kfora su od prosle godine apsolutno stali na stranu kosovskih Albanaca i ne samo da nam ne omogućavaju slobodu kretanja, nego pucaju na našu braću", rekao je Pantić.

Pantić je optužio Euleks da je propala misija koja je došla da Albancima stvori državu i pomogne tamo gde oni nisu uspeli. Pozvao je građane da ostanu jedinstveni i da ne dozvole da im nametnu nešto što ne žele.

"Vlada Srbije mora da sprovede sporazume iz Brisela, ali međunarodna zajednica ih obmanjuje da taj dogovor ne znači uspostavljanje granice između Kosova i Srbije već da je to pokušaj sprečavanja ilegalne trgovine i krijumčarenja robe s jedne i druge stane administrativne linije", istakao je Pantić.

2024 © - Vesti online