Petak 05.02.2010.
19:41
Tanjug

Pelević uzvratio udarac radikalima

Ponosan na svoje vojevanje: Borislav Pelević sa zamenikom predsednika svoje stranke

Pelević je rekao da je krivičnu prijavu podneo protiv članova pravnog tima Srpske radikalne stranke Zorana Krasića, Petra Jojića i Gordane Pop Lazić.


"Krivična prijava protiv mene je politički potez kojim želi da se nanese šteta Srpskoj naprednoj stranci, u čijem sam ja vrhu, i pokušaj Šešelja da podigne rejting svoje stranke" kazao je Pelević.


"Ja sam na svoj period ratovanja za srpske teritorije i srpski narod veoma ponosan", kazao je Pelević, i ocenio da je pozadina prijave protiv njega "čisto politička" i da je siguran da će srpski narod to prepoznati.

"Mislim da nisu radikali ovim postupkom dobili poene, već da su dobili negativne poene", kazao je Pelević i naveo da stoji na raspolaganju Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu, da nigde neće ići i da će se odazvati na svaki poziv tužilaštva.

"Ja sam totalno čist. Nikada nijedan zločin nisam učinio. Ja jesam dva puta ranjen u ratu, ali u borbama. Ja tada, u aprilu mesecu 2002. godine, nisam bio zamenik komandanta. Ja sam bio običan narednik koji je poveo četiri vojnika da čuvamo manastir (Krka) i da obučavamo bogoslove da se brane", ukazao je Pelević.


On je precizirao da je u vreme koje pominju Šešelj i radikali bio u Kninu, odnosno u manastiru Krka i da je od 29. marta 1992. godine, do kraja aprila, sa još četiri vojnika, štitio taj manastir i da za to ima brojne svedoke.

SRS tvrdi da su mnogobrojni svedoci tokom suđenja lideru radikala ukazali da su za zločine u Zvorniku, aprila 1992. godine, koji se Šešelju stavljaju na teret, odgovorni pripadnici Srpske dobrovoljačke garde.

2024 © - Vesti online