Sreda 21.11.2012.
13:50
Beta

"Istraga i protiv Miškovića, ako bude razloga"

Ako bude razloga, niko neće biti pošteđen istrage, pa ni Mišković, poručuje premijer

"O tome je pričao i potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić da na spisku spornih privatizacija ima predmeta koji će biti ispitani do kraja", rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

Dačić je rekao da nije moguće policiji i tužilaštvu reći "ovaj slučaj radite a ovaj ne", da je nemoguće sakriti bilo šta, kao i da nema ograničenja u radu na spornim slučajevima.  On je najavio nastavak istrage zloupotreba u Agrobanci i rasvetljavanje spornih privatizacija.
Dačić je rekao i da će biti ispitani i sporni slučajevi kupovine velikih površina poljoprivrednog zemljišta, preko kupovine poljoprivrednih kombinata.

Ministar unutrašnjih poslova je rekao da mu je žao zbog toga što je u Sloveniji oslobođena kriminalna grupa osumnjičena za šverc kokaina protiv koje su dokazi prikupljeni u akciji "Balkanski ratnik".

"Žao mi je. To je bila dobra akcija i mi smo i dalje raspoloženi za saradnju. Oni su oslobođeni jer nisu bile u redu sve procedure vezane za prisluškivanje ali niko nije osporio suštinu, to jest da li su oni krivi ili ne, već samo način prikupljanja dokaza", rekao je on.

Povodom afere prisluškivanja, Dačić je ponovio da istragu sprovode tužilaštvo i unutrašnja kontrola policije.

2024 © - Vesti online