Sreda 21.11.2012.
13:13
Večernje novosti

Listići biraju lidera DS-a

Još nekoliko dana je ostalo do izborne skupštine DS-a na kojoj će Boris Tadić da ustupi mesto najverovatnije Draganu Đilasu
 

Prema rečima Marka Đurišića, šefa Organizacionog odbora, Skupština počinje u podne, a za izjašnjavanje 3.200 delegata predviđena su dva sata. Oni će u 150 kabina, ovoga puta na listićima, a ne elektronski, zaokruživati svoje “favorite”.

"Najpre će predsednik Boris Tadić predstaviti izveštaj o radu stranke, biće usvojena programska deklaracija i verifikovane dogovorene izmene statuta. Posle toga će kandidati predstaviti svoj program, a zatim sledi glasanje", kaže Đurišić za Večernje novosti.
 

Borko umesto Mićunovića

Očekuje se da Dragoljub Mićunović i u naredne četiri godine predvodi Politički savet, ali, kako je i sam najavio, više neće biti šef poslaničkog kluba DS u parlamentu. Njega će na tom mestu najverovatnije zameniti Borislav Stefanović.

Posle povlačenja Tadića, koji bi na Skupštini trebalo da bude izabran za počasnog predsednika, u trci za šefa partije ostala su samo dvojica kandidata - gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i prvi čovek Vračara Branimir Kuzmanović.

Svoje programe predstaviće i kandidati za sedam potpredsednika. Jedan od njih, Goran Ćirić, kaže za Večernje novosti da će članstvu “ponuditi” svoje višedecenijsko iskustvo u radu u samoj stranci, ali i u privatnom biznisu i državnim organima, od lokala do republike. On će se založiti za to da stranka više neguje socijaldemokratske principe i da se zalaže za decentralizaciju Srbije:

- Očekujem da će Tadić velikom većinom biti izabran za počasnog predsednika, jer je to zaslužio.

Dejan Nikolić, kandidat za potpredsednika, takođe očekuje da će DS posle skupštine postati mnogo bolja i oštrija opozicija.

2024 © - Vesti online