Petak 05.02.2010.
16:58
Tanjug

Reakcije političara: Narode, ne diraj nam Velju!

Trivan: Kazniti počinioca i istražiti motive
Trivan je Tanjugu izjavila da treba istražiti motive napada i otkloniti svaku mogućnost i sumnju da u Srbiji bilo ko može da bude fizički napadnut zbog svojih političkih uverenja.


"DS se već 20 godina bori za demokratsko i slobodno društvo u kome je svako zaštićen i, u tom smislu, očekujemo da će, u skladu sa tim načelima demokratije, reagovati svi nadležni organi i da će Srbija pokazati, i na taj način, da je zemlja demokratskih sloboda", istakla je Trivan.

Liberalno demokratska partija


"Bez obzira na velike političke razlike nadamo se da će današnji napad na Ilića podstaći sve stranke, pojednce i institucije da jasnije osude nasilje i preduzmu konkretne korake", navedeno je u saopštenju LDP-a.


Ta stranka smatra da svaki građanin, pa i Velimir Ilić, mora uživati zaštitu telesnog integriteta.


"Nasilje je odlika naših života i na to smo upozoravali i uvek kada su napadani funkcioneri i aktivisti, paljene i rušene prostorije LDP širom Srbije", dodaje se u saopštenju.


U LDP-u podsećaju da je na snazi novi Krivični zakonik kojim je svako nasilje na javnom skupu definisano kao ozbiljno krivično delo sa zaprećenom zatvorskom kaznom.

Srpska napredna stranka /SNS/

SNS ocenjuje da je reč "o brutalnom napadu simpatizera režimskih stranaka" na Ilića.

U saopštenju iz SNS-a navodi se da je napad na Ilića pokazatelj kako se vlasti u Srbiji odnose prema političkim protivnicima i prema svim ljudima koji misle drugačije od njih.

SNS će insistirati na zbijanju opozicionih redova i zajedničkoj odbrani od fizičkih, političkih i medijskih napada nedemokratskog režima.

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić posetio je danas u Kliničkom centru Srbije Velimira Ilića, navodi se u saopštenju.
 

2024 © - Vesti online