Utorak 20.11.2012.
14:58
Beta

Priručnik za pružanje otpora SNS-u?

 Postoji li priručnik za pružanje otpora SNS-u?
 

"Kako se dešava da stranke koje nisu pobedile na izborima preuzimaju vlast na lokalu? Kako se dešava da su odbornici izloženi pretnjama i ucenama i da im je nuđeno mito da bi učestvovali u novim koalicijama", navela je Jerkov u delu sednice Skupštine Srbije za postavljanje poslaničkih pitanja.

"Znamo šta se desilo u Novom Sadu i Zrenjaninu. Videli smo šta je pokušano da se desi u Kikindi. Da li to treba da očekujemo u Subotici i Somboru? Da li je Vučiću poznato kakvim se metodama lokalni funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS) služe kako bi privoleli odbornike da pomognu SNS da dođe na vlast čak i u
opštinama u kojima je izgubila izbore", upitala je Jerkov.

Ona je ocenila da Vučićeva borba protiv korupcije nema smisla ako zna šta radi SNS na lokalu, a da je, ako ne zna, onda to nešto što treba rešiti u SNS.

"Šta je bilo sa onom čuvenom krađom glasova (na izborima)? Šta je sa džakovima? Kada ćemo saznati kakav će epilog biti", upitala je Jerkov Aleksandra Vučića koji je i lider SNS.

Poslanik SNS Predrag Mijatović je na to rekao da parlament ne treba da raspravlja o prekomponovanju vlasti na lokalnom nivou nego o priručniku za pružanje građanskog otpora koji se, kako je naveo, pojavio u Vojvodini.

On je naveo da taj priručnik na 45 strana objašnjava na koji način pružiti otpor republičkoj vlasti i da taj priručnik unosi nemir među građane i ruši ustavni poredak na grub način.

"Taj priručnik nije štampan i deljen slučajno jer se upravo aktuelizije pitanje budžeta i pitanje finansiranja nadležnosti Vojvodine. Ne znam ko stoji iza toga", kazao je Mijatović i dodao da postoje indicije da iza toga stoje pojedine stranke čiji članovi
"prebijaju ljude na ulici ispred kafane".

"Prepoznaće se oni", dodao je Mijatović.

2024 © - Vesti online