Utorak 20.11.2012.
15:18
24 sata

Šta sve treba da znate na polaganju vozačkog?

Samo jedno od 2.300 pitanja koje vas očekuje

Novih 2.300 pitanja za teorijski deo vozačkog ispita objavljeno je na sajtu MUP-a, a kandidati će u decembru ponovo moći da polažu vožnju posle gotovo dva meseca pauze.

U Komitetu za bezbednost saobraćaja smatraju da je veliki broj pitanja nepotreban i nelogičan, a sastavljači teorijskog dela ispita pravdaju se da su propuste napravili zbog nedostatka vremena. Zanimljivo je da je napisano još 1.200 pitanja koja nisu objavljena na sajtu MUP, što je podstaklo brojne sumnje kritičara novina u polaganju vožnje.

"Ceo odeljak koji se odnosi na posledice nepoštovanja propisa jeste nepotreban, jer se odnosi samo na kazne. Zašto bi vozač morao da zna kolika ga kazna čeka ako se nepropisno parkira, kaže za "24 sata" Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja i dodaje da su "nebulozna pitanja na kojima se pita šta znači 'policija, usporite' ili 'policija, pratite nas'”.

Jedan od pisaca pitanja Milenko Jezdimirović, predsednik Udruženja auto-škola, ističe da su morali sve da završe do 25. oktobra.

"Zbog cajtnota napravili smo određene propuste. Slažem se da su pitanja o kaznama nepotrebna."

2024 © - Vesti online