Utorak 20.11.2012.
12:47
Vesti

Doping ruši prepone?

Norveška atletska federacija suspendovala je danas trenera Petra Vukičevića dok traje istraga o seriji mejlova od pre nekoliko godina koje je poslao slovenačkom treneru i kolegi o dopingu i njegovom uticaju na sportiste.

Povratna karta iz Južne Afrike je poranila zbog njegovog raspitivanja putem interneta o tome koja se doping sredstva mogu legalno koristiti. Mejlove je uputio kolegi treneru iz bivše Jugoslavije Srđanu Đorđeviću.


Vukičević smatra da je diskusija s kolegom prirodna. Međutim, norveški sportski savezi NIF i NFIF ne dele njegovo mišljenje. Slučaj je pobudio veliko interesovanje u Norveškoj. Savezi ne procenjuju legalnost, to čine druge instance. Neprihvatljivo je da neko ko je povezan sa savezima, naglašava se u izjavama zvaničnika, izaziva ikakvu sumnju o upotrebi nedozvoljenih sredstava.


Vukičević se trenutno ne oglašava o svom slučaju koji se medijski prati danonoćno. Potvrdio da je bio na vezi s kolegom, u periodu 2001/2003, naveo je potom i da je to bio Srđan Đorđević...


Antidoping Norge je obaveštena o tome prošle godine, ali je odlučila da to arhivira po osnovu zastarelosti. Petrova bivša supruga Turid Siflesta je izjavila da je ona predala mejlove Antidopingu, a Vukićević je odgovorio da su to falsifikati.

Turid je potom istupila s tvrdnjom da to nije učinila iz osvete. Ona, inače, nema kontakte sa njihovom decom, Kristinom i Vladimirom - oboje su šampioni u trčanju s preponama, a trenira ih njihov otac Petar.

Vukičević ima ugovor sa Norveškom atletskom federacijom i trenira svoju ćerku Kristinu (25), koja trči 100 metora s preponama. Istraga se odnosi na mejlove od 2001. do 2003. godine.

2024 © - Vesti online