Utorak 20.11.2012.
11:11
Vestionline, zvanični sajt

Vujošević: Važna pobeda protiv jakog protivnika

Raduje uključenje Gordića, jer se Vesterman povredio - Duško Vujošević

Košarkaši Partizana su sinoć bili bolji od Olimpije u Ljubljani sa 86:82, čime su se vratili na čelo tabele, sa skorom od sedam pobeda i dva poraza.

“Veoma značajna pobeda. Sastale su se dve evroligaške ekipe. Obe u dobrom momentu posle pobeda u evoligaškom takmičenju. Znamo značaj svake pojedinačne utakmice u ABA ligi”, rekao je Vujošević.

Trener crno-belih se posebno osvrnuo na tok utakmice koja je rešena u samoj završnici, a šampion Srbije je do pobede došao zahvaljujući mirnijoj igri.

“Moram da kažem da smo prvo poluvreme sasvim kontrolisali utakmicu. Odbranili njihov šut za tri poena, izveli ih iz organizovane igre, kontrolisali skok i možda nismo primajući trojku u poslednjim sekundama materijalizovali rezultatski prednost koliko smo bolji bili u igri. U trećoj i četvrtoj četvrtini došlo je do izvesnog pada. Želja je bila prisutna i na jednoj i na drugoj strani. Uzimajući u obzir i povredu Vestermana, mogu da kažem da su momci demonstrirali i želju i karakter, i da su kada je bilo najvažnije pojačali odbranu, dobro skakali, odlično šutirali slobodna bacanja i na taj način se dobila ova veoma važna utakmica. Raduje i uključenje Gordića na pravi način i sigurno smo njegovim dolaskom na putu da rešimo taj problem igrača koji popunjava poziciju plejmejkera“, rekao je Vujošević.

2024 © - Vesti online