Ponedeljak 19.11.2012.
17:40
Žena

Evo kako nas "navuku" da kupimo i šta nismo planirali

Trgovci imaju "cake" kojima nas mame... Saznajte koje su!
 

Da biste izbegli trgovačke zamke dobro se informišite. Birajte prodavnice za koje znate da prodaju zdrave namirnice, napravite spisak i držite ga se. Kad kupujete voće i povrće idite na pijacu i birajte sezonske namirnice. Takođe, pre šopinga gricnite neku užinu - prazan stomak vas tera na više kupovine.

Cveće vas na početku zavodi

Proizvodi i cveće koje se nalazi odmah na ulazu imaju nameru da vas zavedu da kupite što više. Velike radnje obiluju i prijatnim mirisima iz pekare i najjača su zamka da kupujete stvari koje niste planirali i koje vam realno ne trebaju.

Štandovi su varka

Razni izložbeni štandovi s neodoljivim artiklima služe isključivo tome da izazivaju vaše vizualne nadražaje da biste što više kupovali.

Visina očiju je ključna

Artikli na kojima trgovci najviše zarađuju nalaze se na policama u visini očiju - salame često imaju tu poziciju. Nije reč samo o visini očiju odraslih osoba, već i dece jer se zna da roditelji često ne mogu da odole dečjim molbama.

Reči koje zbunjuju

Proizvođači koriste reči "nutritivno", "zdravo" i "nemasno" da bi prodali hranu. Oni te reči koriste ne zato što je to tako, nego zato što vas žele da uvere u to

2024 © - Vesti online