Ponedeljak 19.11.2012.
12:01

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/print.phtml on line 37

Srpski recept protiv lustracije (2): Hoće fleka na čoveka

Mnogima je Skupštine pokriće za bogaćenje
 

- Mislim da nekome ko je bio u svim ovim vladama, a naročito onoj vladi sa Koštunicom, nije odgovaralo da se prvo pokrene otvaranje dosijea, jer možda bi morali da zakače i nekog ko je bio u tadašnjoj vladi - kaže Zagorka Golubović. Ona tvrdi da je, ma koliko izgledalo čudno, i prvi postoktobarski premijer Zoran Đinđić imao otpor prema čišćenju ljudi iz bivšeg režima, jer je čak i u njegovom kabinetu bilo ministara čiji su sivi poslovi sezali u devedesete godine.

Zagorka Golubović

- Recimo, Dušan Mihajlović, koji je bio ministar policije. Mi smo u Savetu za borbu protiv korupcije odmah ustanovili da je on u sukobu interesa, jer je on imao silna preduzeća i istovremeno bio u vladi. Još se o nekom govorilo da je u toj vladi bio umešan u neke vrlo gadne poslove devedesetih godina - objašnjava Golubovićeva.

Do 2008. godine, dok je Vojislav Koštunica imao vlast, ideja lustracije je totalno zaboravljena, a ulazak u vlast Demokratske stranke Borisa Tadića sa Socijalističkom partijom Ivice Dačića, bivšeg portparola Slobodana Miloševića, pa onda još i istorijsko pomirenje između te dve partije, na kovčeg lustracije je verovatno za sva vremena zabijen esker - ocenjuje Zagorka Golubović.
 

Evo ih opet

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić je nedavno u jednoj televizijskoj emisiji šaljivo prokomentarisao mirenje demokrata i socijalista.
- Možete zamisliti kakva je situacija bila posle petog oktobra? Mislim da oni koji su zaspali petog oktobra, posle one pobede njihove, a sad da su se probudili - ne bi verovali! Mi smo bili osuđeni da ne uspemo. Vidim da je Biljana Srbljanović rekla da je ovo povratak otpisanih. Znate kako na jugu Srbije to kažu? Eve gi pa. Što u prevodu znači: evo ih opet - šalio se Dačić.

Sutra: Srpski recept protiv lustracije (3): Privreda kao uragan Sendi

2024 © - Vesti online