Ponedeljak 19.11.2012.
11:07
Vestionline, Pressonline

Kaha Laboral otpustio Duška Ivanovića

Smenjen posle decenije provedene na klupi Kaha Laborala - Duško Ivanović

Dušku Ivanoviću se posle samo jedne pobede u šest kola u Evroligi "opasno drmala stolica", a otkaz je usledio nakon jučerašnjeg poraza u prvenstvu od Obraidora.

"Neke odluke su bolne, a jednostavno su morale da budu donešene. Ekipi trenutno ne ide i igramo sve lošije, pogotovo u Evroligi. Ako ne uđemo u Top 16 fazu, biće to veliki neuspeh. Duško je zaista posebna osoba po svemu i želimo mu puno uspeha u nastavku karijere", rekao je predsednik kluba Hosean Kereheta.

Duško Ivanović priznao je da nije očekivao ovakvu odluku, ali je istakao da razume čelnike kluba.

"Hvala svima na 10 divnih godina u ovom klubu i gradu, zaista mi je bilo zadovoljstvo. Kaha Laboral je veliki evropski klub i to će biti i u budućnosti", naveo je Ivanović, koji je najveći uspeh sa Kahom Laboral ostvario 2010. godine, kada je osvojio špansko prvenstvo deklasiravši Barselonu u finalu sa 3:0 u seriji.

Strani mediji navode da će Ivanovića na mestu trenera zameniti srpski stručnjak Svetislav Pešić. Ukoliko preuzme španski tim popularni Kari opet će sarađivati sa Nemanjom Bjelicom, kojem je bio trener u Zvezdi u sezoni 2008/09.

2024 © - Vesti online