Nedelja 18.11.2012.
21:12
Večernje novosti

Novi Sad: Bulevarom šetao s bombom u džepu

Bomba doneta sa ratišta

U blizini gde je uhapšen, neposredno pre toga se, kako saznajemo, u jednoj pekari dogodilo razbojništvo, a u lokal je ušao napadač, koji je po tvrdnjama radnice bio maskiran. Tragajući za pljačkašem policija je, saznajemo nezvanično, naišla i na Budimira S, zaustavila ga na ulici i u njegovom džepu pronašla defanzivnu bombu, fantomku i tamne naočare.


Da li eventualno ima neke veze s razbojništvom u pekari, još se utvrđuje, ali se došlo do saznanja da je osumnjičeni Budimir S. rođeni mlađi brat Branislava S. (19) iz Teslića, koji je zajedno s Milanom Š. (22) iz Rakovca izboden nožem 7. novembra u holu novosadske Mašinske škole. Zbog sumnje da je pokušao da ubije ovu dvojicu mladića, koji su ga prethodno maltretirali, otevši mu ranac sa patikama i odbijajući da ga vrate, pritvoren je maloletni K. V. iz Kaća.


Po dosadašnjim nezvaničnim saznanjima, Budimir je tog dana iz Rakovca kod Beočina došao u Novi Sad. Navodno je bio u bolnici i posetio Milana Š. (22) iz Rakovca, koji je, takođe, izboden u incidentu u Mašinskoj školi i još se nalazi na lečenju.


- Utvrđuje se gde je sve bio toga dana, od trenutka kada je stigao u Novi Sad, odnosno kuda se kretao - saznajemo iz izvora bliskog istrazi. - Za bombu, inače, velike razorne moći, rekao je da je doneta s ratišta.

2024 © - Vesti online