Ponedeljak 19.11.2012.
08:00
Vestionline

Hej, žene, i vaša veličina je bitna!

Nisu muškarci krivi ako je brava prevelika, kaže kolumnista "Dejli mejla"
 

Naučnici tvrde da su zaključili prastaru raspravu o tome je li veličina penisa zapravo važna. Škotski istraživači su došli do zaključka da će žene koje imaju česte vaginalne orgazme verovatno za to najzaslužnijim smatrati veće penise.

Stjuart Brodi, psiholog sa Univerziteta u Zapadnoj Škotskoj, ispitao je 323 žene o njihovim seksualnim iskustvima i da li dužina penisa utiče na njihovu sposobnost da postignu orgazam. Žene koje su imale najveći broj vaginalnih orgazama potvrdile su da vredi pravilo da je veći i – bolji. Brodi je zato izjavio da je najverovatnije u pitanju sposobnost dužeg penisa da stimuliše celom dužinom vagine i vrata maternice.

Međutim nije sve tako jednostavno. Ako je to istina, onda se može odnositi samo na neke žene i samo neke orgazme. Naime ako je važna veličina penisa, onda je važna i veličina vagine, piše kolumnista "Dejli mejla" i nastavlja: "Muškarci mogu da stave ključ u vrata, ali ako je brava prevelika, vrata se neće otvoriti. I to nije naša krivica".

Čak i legendarna "Kama sutra" objašnjava da postoje tri veličine penisa i tri veličine vagine, a savršena kombinacija zavisi od ličnih afiniteta. Dakle, možda profesor Brodi nije u pravu, ali svakako nema pravo da nastavlja raspravu o tuđim intimnim delovima tela. Debata o veličini trebalo bi da prestane. Zašto? Jer nam ne treba odgovor, on ne bi promenio ništa, a jedini mu je cilj da ponizi muškarce.

To više nije samo stvar fiziologije, nego i mentalnog zdravlja. Žene bi, piše kolumnista britanskog dnevnika očigledno vrlo pogođen ovom temom. On kaže da bi žene trebalo da budu saosećajnije i dobro razmisle pre nego što palcem i kažiprstom naprave gest koja govori da je njegov "mali".

2024 © - Vesti online