Nedelja 18.11.2012.
15:07
Novosti.rs

Karadžić: O provokacijama Hrvata neka razmišlja UEFA!

UEFA bi trebalo da prepoznaje političke provokacije

Tomislav Karadžić, predsednik FSS, ne krije da je iznenađen, zgrožen i razočaran odlukom čelnih ljudi HNS da u zanosu histerije već sada pošalju pozivnice nesuđenim haškim osuđenicima da u martu sledeće godine prisustvuju kvalifikacionom duelu Hrvatske i Srbije.

HNS je, prekjuče, najavio da će Ante Gotovina i Mladen Markač biti specijalni gosti na utakmici, a selektor Igor Štimac je čak predložio da izvedu početni udarac?!

"Ovo nisu fudbalske stvari i sa sportskog aspekta taj potez je, grubo rečeno, skandalozan", ne ostavlja dilemu prvi čovek srpskog fudbala.

"Ovakav gest samo povećava mogućnost za pojavu neželjenih stvari u Zagrebu i zaista mi nije jasno kome to treba. Naravno, mi ćemo kao Savez da upoznamo UEFA sa ovakvom retorikom i, slobodno možemo da kažemo, jasnom provokacijom", zaključio je Karadžić.

Nema sumnje da će u Nionu imati dovoljno razloga da sve stavi pod lupu.

"Naša obaveza je da obavestimo UEFA na vreme o svemu, jer svi znamo da ona ne želi politiku na stadionima, a bojim se da Hrvati upravo to rade i na taj način tovare sebi ogromnu odgovornost na pleća".

Hrvati su pali u trans, ali UEFA na to, sva je prilika, neće blagonaklono da gleda, pogotovo što se i njihov Savez nalazi pod lupom zbog silnih nereda i problema u režiji navijača.

"Neka svako snosi odgovornost za ono što radi. Fudbalski savez Srbije će učiniti sve da ni na koji način ne povećava tenzije pred obe naše naredne utakmice sa Hrvatskom, a sud o tome će najbolje dati organi UEFA i FIFA. Mi smo, dakle, svesni mogućih posledica i zbog toga nećemo dizati prašinu ovakvim i sličnim potezima, već, naprotiv, učinićemo sve da na dostojanstven, sportski način i, pre svega, u skladu sa propisima, organizujemo duel u Beogradu", zaključio je Tomislav Karadžić, predsednik FSS.

2024 © - Vesti online