Nedelja 18.11.2012.
05:56
Pulsonline

Žarko Laušević ponovo glumi

Ponovo na filmu: Žarko Laušević
 

"Žarko je igrao i u mom prvom filmu (1989) „Atoski vrtovi - preobraženje“. Tada je imao 29 godina, a sada 52. Biće fenomenalno videti ga u nastavku tri decenije kasnije. Mi smo prijatelji i Žarko jedva čeka sa snima nešto veliko, a od ovog filma veće ne može biti", priča Stojan Stojčić za Pulsonline.


Žarko Laušević u filmu će tumačiti ikonopisca Savu, koji sa Kosova odlazi na rok koncert u Rusiju.

"Žarko će na neki način igrati samog sebe. Mnoge njegove životne situacije ćemo iskoristiti i u filmu", otkriva reditelj.

Stojčić ističe da se drama „Atoski vrtovi 2020“ dramaturški oslanja na tri kultna igrana filma: "Sedam samuraja", "Sedam veličanstvenih" i "Andrej Rubljov".

"Iz ta tri filma sam koristio najbolje dramaturške sekvence koje po meni odgovaraju našoj priči. Pored Lauševića, u filmu će glumiti i Petar Božović, Milutin Karadžić, Tanasije Uzunović, Snežana Savić, Neda Arnerić", otkriva Stojčić.

Snimanje „Atoskih vrtova…“ planirano je za april u Novorusiji i trajaće šest nedelja, a deo će biti sniman i u Nišu i na Kosovu. Reč je o koprodukciji "Koktebela" (Rusija) i "Serbija film prodakšena", a planiran budžet je dva miliona evra. Muziku za film će raditi Bora Đorđević.

"Paralelne premijere filma se planiraju na jesen u Moskvi i Beogradu, ali će pretpremijera biti održana na Kosovu. Nadam se da ćemo to upriličiti na otvorenom u okolini nekog manastira. Zanimljiv je podatak da će 70 odsto filma biti snimano na ruskom jeziku, a 30 odsto na srpskom",naglašava reditelj.

2024 © - Vesti online