Petak 16.11.2012.
22:02
Beta

"Naši spiskom NVO ruše ugled Srbije"

Foto: Ilustracija

Kancelarija u saopštenju podseća da je SNP Naši u nedelju na svom sajtu u "Crnom spisku nevladinih organizacija" optužila nekoliko udruženja građana da krše Ustav i zakone Srbije i zamerila im finansiranje od međunarodnih organizacija i institucija.

"Smatramo da se takvim istupanjem u javnost narušava ugled Srbije kao i udruženja građana i civilnog društva u celini, a ugrožava se i odnos Srbije i međunarodne zajednice koja od 2000. godine finansijski podržava kako državne institucije tako i civilno društvo kao aktivne partnere u sveukupnim društvenim reformama", navodi se u saopštenju Kancelarije.

Kancelarija povodom navoda SNP Naši o spornom finansiranju organizacija iz međunarodnih fondova podseća da je pomoć koju međunarodna zajednica izdvaja za Srbiju usmerena na sve sektore u društvu, uključujući državne institucije, privredu i civilno društvo.

Kancelarija dodaje da je od izuzetne važnosti da javnost razume i podrži navedene i sve druge organizacije koje deluju u opštem interesu društva, transparentno i u postojećim zakonskim okvirima.

"Organizacije koje rade na pomenuti način, ne smeju biti zastrašivane, već zaslužuju najviše priznanje za doprinos razvoju i demokratizaciji našeg društva", navodi se u saopštenju.

2024 © - Vesti online