Petak 16.11.2012.
19:44
Beta

Dodik: Hteli su da mi nameste aferu

Milorad Dodik: Hteli su da pokažu da sam kriminalac
 

Dodik je rekao da "dobro zna odakle je došla" informacija o njegovoj navodnoj umešanosti u ovu aferu, navodeći da je došla iz Hrvatske "u trenutku kada treba da se pokaže da je Milorad Dodik, predsednik RS, kriminalac, a (Ante) Gotovina nije".

On je kazao da je "razočaran u neke novinare, jer je računao da će biti profesionalni i doći do tačnih informacija od tog tužilaštva ili spomenute banke".

"Računao sam da ćete biti profesionalni. Međutim, vaša profesionalnost se zasniva na cinizmu, potpunoj mržnji, nesposobnosti da podržite istinu", rekao je Dodik na konferenciji za novinare, prozivajući pritom neke novinare.

Prema njegovim rečima, neki novinari su "loši karakteri", "manipulatori informacijama", i, kako je dodao, "imaju ptičiji mozak koji ne može da razume ništa osim sujete i da nekome nešto podmetnu".

Dodik je kazao da neće da ćuti "na tako grubi napad" u vezi sa aferom Hipo Alpe Adrija banke, najavljujući da će se "potruditi da, bez obzira na udruženja novinara, na sva usta govori o tome kako su neki novinari cinici, gluperde, korumpirani, jer dobijaju novac od različitih struktura kako bi klevetali...".

Osvrćući se što je u vezi sa ovom aferom pomenut i njegov sin, on je kazao da se "ponosi svojim sinom i da će braniti svoju porodicu".

2024 © - Vesti online