Petak 16.11.2012.
18:02
Beta

Dačić: Euleks da izvršava primenu sporazuma

Dačić i De Marnjak danas razgovarali u Beogradu
 

Premijer Dačić je istakao da Srbija traži od Euleksa izvršnu ulogu u implementaciji dogovora postignutih u Briselu, u skladu sa statusnom neutralnošću.

Kako je saopšteno iz Vlade, Dačić je rekao da je u interesu Srbije stabilno stanje bezbednosti na teritoriji Kosova i Metohije i ostvarivanje pune bezbednosne zaštite svih građana, kao i ostvarivanje svih prava garantovanih međunarodnim aktima i standardima.

Dačić je naglasio da Srbija smatra da je neophodno sprečiti bilo kakve jednostrane poteze, koji bi mogli voditi destabilizaciji na Kosovu i Metohiji, piše u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Euleksa, na sastanku u Beogradu razmatrano je pitanje sprovođenja sporazuma postignutih tokom dijaloga posredstvom EU, uključujući i projekat o integrisanom upravljanju prelazima (IBM).

"Euleks je spreman da pomogne u vezi sa svim dogovorima postignutim između Prištine i Beograda. IBM ostaje prioritet za sve. Euleksova uloga će biti precizno utvrđena u skladu sa mandatom misije i u okviru bilo kog dogovora između Prištine i Beograda", rekao je De Marnjak.

2024 © - Vesti online