Petak 16.11.2012.
13:47
Beta

Policija oduzela 11 kilograma droge

Foto: Ilustracija

Prema saopštenju policije, zaplenjena droga je bila namenjena tržištu zapadne Evrope i za prodaju uživaocima iz Šumadije.

Zbog sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga mera zadržavanja do 48 časova određena je Vladimiru P. (29), Admiri H. (30), Božidaru Đ. (29) i Nemanji P. (30).

Postoji sumnja da je Vladimir P. za transport oko 5,5 kilograma skanka do Beča angažovao Admiru H.

Kragujevačka kriminalistička policija je autobus u kome je Admira H. prenosila skank uz pomoć kolega iz Novog Sada zaustavila na autoputu kod tog grada. Droga zapakovana u 10 najlonskih kesa pronađena je u torbi u prtljažniku autobusa.

Kada je izgubio telefonski kontakt sa Admirom H, Vladimir P. je s Božidarom Đ, koji se takođe bavio prodajom droge, pokušao da pobegne na Kosovo i Metohiju.

U saradnji s policijskim službenicima granične policije oni su uhapšeni na administrativnom prelazu Končulj.

U porodičnoj kući Vladimira P. u okolini Aranđelovca policija je pronašla još 10 paketa u kojima je bilo oko 5,5 kilograma skanka, dok je u kući u Aranđelovcu kod njegovog brata Nemanje P. pronađeno oko 94 grama heroina.

U kući Božidara Đ . pronađeno je 106 grama heroina, kao 900 evra i 50.000 dinara za koje se sumnja da potiču od trgovine narkoticima. Vladimir P, Amira H, Božidar Đ. i Nemanja P. biće sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda u Kragujevcu.

2024 © - Vesti online