Četvrtak 15.11.2012.
23:03
Beta

Dodik demantuje istragu u Nemačkoj

Smišljeno plasirana neistina pripada arsenalu specijalne propagande koja se vodi protiv RS i njenog predsednika uvek kad Srpska pokaže svoju stabilnost i vitalnost
 

Da podsetimo, na portalu Seebiz je objavljeno da je u Minhenu protiv Dodika i njegovog sina Igora pokrenuta istraga zbog korupcije u koju je upletena i Hipo Alpe Adrija banka.

"Pomenuta, smišljeno plasirana neistina, pripada arsenalu specijalne propagande koja se vodi protiv RS i njenog predsednika uvek kad Srpska pokaže svoju stabilnost i vitalnost da prevaziđe probleme sa kojima se susreće. Predsednik RS nije učestvovao ni u kakvim aferama, a takve dezinformacije danas plasiraju lažni novinari koji se bave pokušajem ucene i reketa", piše u saopštenju.

Dodaje se da je sve bilo lako proveriti "pitajući predsednika Dodika ili banke koje se pominju", da je, kako se ističe, "onima koji smišljaju diskriminirajuće konstrukcije stalo do istine".

"Međutim, ovde se nije tragalo za istinom i činjenicama već za diskvalifikacijom i blaćenjem predsednika RS, njegove porodice, a time i RS, pokušavajući da se ona prikaže kriminalnom zajednicom", naglašava se u saopštenju i dodaje da je Dodik angažovao tim međunarodnih advokata, koji će ispitati ko stoji iza iznetih konstrukcija, a nakon što se to utvrdi protiv njih će podneti tužbe zbog laži i pokušaja
diskvalifikacije.

Poziv za Hipo banku

Dodik, navodi se dalje, poziva i Hipo banku da javno objavi da li on ima račun u toj banci.

"Tako će se ustanoviti i razotkriti nečasna urota i pokušaj diskfalifikacije predsednika RS", zaključuje se u saopštenju.

Hrvatski novinar Domagoj Margetić objavio je 22. oktobra na portalu Seebiz tekst o tome da Dodikov sin Igor navodno ima račun u Hipo banci Banjaluka, na kojem se nalazi višemilionski iznos, te da to navodno istražuje tužilastvo u Minhenu.

2024 © - Vesti online