Četvrtak 15.11.2012.
17:42
Dnevni avaz

Specijalci spasili ženu koja je skočila u Vrbas

Specijalci izvlače ženu iz hladne reke
 

Vujasinović je kratko ispričao da je sa kolegom skočio u hladni Vrbas u mestu Šušnjari kod Laktaša, izvukao nesrećnu ženu koja je ubrzo prebačena u banjalučki Univerzitetsko klinički centar.

"Spremali smo se za čas obuke i oko 8.50 časova pozvali su me iz Civilne zaštite Laktaši i prijavili da Vrbasom pluta ženska osoba i da je živa. Nije nam trebalo dugo da se spremimo, a kako nam je baza u naselju Trn u rekordnom vremenu smo došli do Šušnjara", rekao je Vujasinović, inače profesionalni ronilac zaposlen u Specijalnoj policiji MUP RS.

"Kada smo došli do Šušnjara, videli smo da je žena zapela u granje u Vrbasu, a da je jedan čovjek takođe ušao u vodu da joj pomogne, ali bez uspeha. Zajedno sa kolegom sam skočio u vodu i izvukli smo ženu na sigurno", ispričao je Vujasinović.

Bila je, kaže, u polusvesnom stanju, promrzla, a telesna temperatura do nekoliko stepeni niža od normalne. Posle izvlačenja iz hladne vode, odvezli su je u ambulantu u Trnu, odakle je kolima prebačena u banjalučki UKC. Vujasinović kaže da ne vidi ništa čudno, niti spektakularno u onom što su on i njegov kolega uradili.

"Ovako nam naravno ne izgleda svaki dan, ali tu smo da pomažemo ljudima", zaključio je skromni Vujasinović.

2024 © - Vesti online