Petak 16.11.2012.
08:00

Zabranjen vam je "Fejsbuk" na poslu? Evo rešenja!

Šef će misliti da radite nešo u Excelu, a vi ste zapravo na Fejsu
 

Za one korisnike "Fejsbuka" kojima šefovi ne dozvoljavaju pristup sa posla, a nisu blokirali pristup FB sajtu, napravljen je program koji profil korisnika prikazuje u obliku Excel tabele. Ovo možda zvuči čudno, ali je u praksi sasvim upotrebljivo rešenje.

Ukoliko posetite sajt www.hardlywork.in i kliknete na plavi "Gimme Dem Spreadsheet" link, a potom i unesete svoje podatke, ceo vaš "Fejsbuk" profil će se integrisati u Excel tabelu. Pojaviće se newsfeed sa novostima i informacijama šta rade i šta su pisali vaši prijatelji, a sem toga, možete vršiti pretraživanje bilo kojih pojmova ukucavanjem u polje za matematičke formule, koje se nalazi iznad slovnih oznaka kolona u tabeli (pogledajte sliku).

Ipak, nešto ćete morati da žrtvujete zbog tajnog uživanja u fejsu - fotografije. Iako i dalje možete pregledati sve fotografije objavljene na "Fejsbuku", ne možete uticati na njihovu veličinu. Biće vam prikazane samo umanjene fotke, koje zbog nekih ograničenja ovog programa nemaju link ka slikama u punoj veličini.

2024 © - Vesti online