Četvrtak 15.11.2012.
13:07
Vesti

Teniski besmrtnik

"Tenis koji su prikazali Federer i Đoković bio je senzacionalan. Snažni udarci ove teniske bitke odjekivali su poput čekića, a lopte su se vraćale iz skoro nemogućih pozicija, u čemu je naročito briljirao Đoković", ocenjuje "Independent".


Britanski list ističe da je Novak Đoković "pobedio i zakone fizike".


"Đoković je nalazio snagu da uzvraća iz pozicije iz kojih bi obični smrtnici mogli samo da odigraju defanzivni lob".


"Independent" ističe da je 25-godišnji Srbin, pošto se podvrgao terapiji tokom meča, zbog posekotine na ruci, "odveo potom tenis u drugu dimenziju":

"Đoković, možda, nikada više neće moći da ponovi 2011, kada je osvojio tri grend slem turnira i još sedam drugih titula, ali je njegova upravo završena sezona vredna svakog divljenja", zaključuje ugledni list.

Đoković: Milica Mandić je heroj Srbije


Novak Đoković je inspiracija mnogim sportistima u Srbiji, primer za to kako se treba ponašati na terenu, ali i van njega. Ali, i u Londonu posle još jednog svog velikog uspeha, setio se Milice Mandić, zlatne srpske olimpijka u tekvondou.


"Milicu pratim pogotovo sada posle Igara. Ona ja pravi junak Srbije! Primetio sam da u njenom velikom timu postoji sportski psiholog što je nešto neuobičajeno. Mnogi uzimaju zdravo za gotovo taj psihološki aspekat sporta. Ona je to ozbiljno shvatila i bolje od svih zna koliko joj je to pomoglo da ostane jaka u presudnim momentima. Veoma mi je drago što je toliko posvećena sportu, što je opet tako skromna i lepa devojka, i što može da služi kao odličan primer mnogima".

2024 © - Vesti online