Četvrtak 15.11.2012.
05:39
Blic

Ubica godinama brutalno tukao manekenku, vozio je u gepeku kroz grad

Po priči osoba bliskih paru, Darijan Musić je bio bolesno ljubomoran na sve koji su bili u blizini Vladislave Červenko

- Pokušavala je da ga ostavi, ali mu se uvek vraćala. Plašila ga se i prijavljivala ga policiji zbog brutalnosti. Na kraju bi uvek odustajala od svih optužbi - potreseno priča prijateljica ubijene devojke, napominjući da je Vladislava zbog zlostavljanja tražila i pomoć psihologa. 

Ona kaže da Vladislava nije mogla da zakorači na modnu pistu jer joj je Musić to branio zbog svoje bolesne ljubomore.


- Bio je oduvek nasilan. Trpela je neverovatno batinanje, dolazila je kući s podlivima. I mi smo ga prijavljivali zbog nasilja, ali ona nije htela da ga ostavi - kroz suze priča rođaka žrtve.
 

Komšije je često viđale u modricama

Komšija osumnjičenog tvrdi da je Vladislavu često viđao da dolazi u stan Musića, kao i da se znalo da je tuče.

- Video sam je nekoliko puta s modricama. Darijan je i ranije imao problema s policijom - kaže Musićev komšija.

Patrola policije zatekla je jeziv prizor kada je u ponedeljak uveče ušla u stan ubice u Fruškogorskoj 6 u naselju Liman.


- Ležala je na podu, pretučena do neprepoznatljivosti. Oko nje je bilo krvi, a po telu je imala stravične povrede - rekao je izvor “Blica“.


U stanu Červenkovih, Vladislavina deset godina mlađa sestra leži pod pokrivačem i plače.


- Manipulisao je njome kako je hteo, potkupljujući je poklonima i drugim stvarima koje sebi nije mogla da priušti - navode prijateljice fotomodela, napominjući da je Vladislava često boravila u Darijanovom stanu, gde je on živeo s majkom.


Musić na saslušanju do detalja opisao zločin

Musić je na saslušanju u novosadskoj policiji priznao je ubistvo i do detalja opisao zločin, piše “Blic“. Njegovo saslušavanje trajalo je satima, a motiv stavičnog zločina je bolesna ljubomora uhapšenog.

Sve vesti o ubistvu manekenke Vladislave Červenko možete pročitati ovde

Musić je rano jutros uhapšen u Novom Pazaru, a potom je prebačen u Novi Sad. On je odmah nakon zločina pobegao iz Novog Sada, a veruje se da je planirao da pobegne iz zemlje. Zbog sumnje da mu je dala novac za bekstvo, novosadska policija je juče privela na informativni razgovor i njegovu majku. Musić će sutra biti priveden kod istražnog sudije na saslušanje.


Kako je “Blicu“ potvrđeno u novosadskom sudu, Musić je u oktobru osuđen na šest meseci zatvora zbog nanošenja teških povreda nanetih jednom Novosađaninu u kafanskoj tuči.


Istovremeno, protiv njega je u septembru pokrenuta istraga zbog nasilničkog ponašanja. Zbog te istrage policija je i došla do stana u Fruškogorskoj ulici da bi ga privela na saslušanje.

2024 © - Vesti online