Sreda 14.11.2012.
22:38
Vestionline, Beta

Pobeda Zvezde u Sevilji nakon produžetka

Važna pobeda Crvene zvezde u Španiji

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Igor Rakočević sa 25 poena, dok je 16 ubacio Raško Katić uz osam skokova, a Da Markus Nelson dodao je 15. Majk Skot ubacio je 13 poena, a Bojan Subotić zabeležio je 8 poena i 8 skokova.

Najbolji sa druge strane bio je Brajan Esburi sa 26 poena, dok je Tomaš Satoranski postigao 21 koš. Srpski internacionalac Luka Bogdanović proveo je 25 minuta na parketu i postigao je 15 poena dok je Milenko Tepić za četiri minuta dao dva koša.

Zvezda je na poluvreme otišla sa prednošću od tri poena, odličnom serijom od 12:0 u završnici druge četvrtine (33:30).

Beograđani su tokom treće deonice imali predost od 17 razlike (57:40), a na sedam minuta do kraja meča bilo je 16, ali je Kahasol odličnom igrom u poslednjoj četvrtini došao do produžetaka, pošto je  Esburi trojkom na dve sekunde pre kraja meča poravnao rezultat 83:83.

Iako je Kahasol bolje otvorio prudužetke, crveno-beli su izašli kao pobednici iz ovog meča najviše zahvaljujući Nelsonu i Subotiću koji su briljirali u završnici, pa je srpski tim zabeležio veoma važan trijumf na strani.

Zvezda iz dve utakmice ima skor od dve pobede, dok Orelan i Sasari imaju po jednu pobedu i poraz, a Kahasolu je ovo bio drugi izgubljeni meč u Evrokupu.

U drugoj utakmici Grupe H Orlean je pobedio Sasari sa 88:75. Zvezda će narednu utakmicu igrati 21. novembra u beogradskoj hali Pionir, kada će dočekati Sasari.

2024 © - Vesti online