Sreda 14.11.2012.
15:56
Beta

Noć pozorišta širom Srbije

Noć pozorišta će biti organizovana i širom evropski gradova
 

Manifestaciju će organizovati pozorišta u Vranju, Pirotu, Novom Pazaru, Kragujevcu, Aranđelovcu, Lazarevcu, Zaječaru, Šapcu, Vršcu, Sremskoj Mitrovici, Novom Sadu, Kikindi, Apatinu, Rumi i Subotici.

Više od 60 predstava biće organizovano u 46 kulturnih ustanova, a organizatori su najavili i 30 pratećih programa, performansa, koncerata, izložbi i radionica.

Ove godine u programima manifestacije učestvovaće i dramske sekcije osnovnih škola, čije će najbolje predstave biti prikazane publici, piše u najavi.

Manifestacija "Noć pozorišta" deo je projekta "Evropska noć pozorišta" (European theatre night), a biće organizovana uz podršku Ministarstva kulture i informisanja, lokalnih uprava i kulturnih institucija.

Međunarodni projekat "Evropska noć pozorišta" pokrenut je 2008. godine u Hrvatskoj, kako bi se podstaklo dramsko stvaralaštvo u zemljama Evrope i taj kulturni sadržaj približio široj javnosti.

Manifestacja "Noć pozorišta" biće organizovana u Slovačkoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Mađarskoj, Austriji, Hrvatskoj i Srbiji, a iduće godine tom programu priključiće se i Španija i Portugal.

2024 © - Vesti online