Dobri nalazi, najlepši poklon

Dobio kućnog ljubimca: Mihajlo Kukić
 

Majka Sonija takođe je raspoložena, pre svega što su lekari u Beogradu zadovoljni Mihajlovim zdravstvenim stanjem.


- Doktor Marina Horvatić na Očnoj klinici kaže da je Mihajlovo stanje očiju stabilno, ali da nije zadovoljna što se transplantacija rožnjače odlaže i da joj nisu jasni razlozi milanskih doktora za takvu odluku. Po njenom mišljenju, nema prepreka da se transplantacija obavi bar na desnom oku jer je ono ugroženije i po njenoj proceni na njega Mihajlo vidi samo pola metra ispred sebe, a na levo oko vidi dva i po metra. Ovo oko ima zamagljenje na donjem delu rožnjače, a gornji deo je čist, dok je desno oko celo zamagljeno - kaže majka Sonija, kojoj su doktori u Beogradu obećali da će posle razgovora sa kolegama u Milanu tražiti da im objasne razloge odlaganja transplantacije.


- I doktor Srđan Pašić, imunolog na Institutu za majku i dete u Beogradu, koji prati Mihajlovo stanje posle dve prethodne transplantacije, najpre kostne srži, a potom jetre u Italiji, rekao je da će razmeniti mišljenje sa lekarima u Milanu. Meni kao majci je najvažnije da se stanje nije pogoršalo - kaže Sonija.


Prilikom našeg dolaska u porodicu Kukić, Mihajlo je ekipu "Vesti" prvo odveo u svoju sobu da pokaže najdraži rođendanski poklon. To je pagaj koji je dobio od tetke.


- Pogledajte kako je lep i već zviždi, izgleda da ću ga vrlo brzo naučiti da nešto kaže - veselo će Mihajlo koji se ne odvaja od svog novog mezimca.


- Presrećan je i samo u papagaja gleda - kaže Sonija.


Mihajlo je sada treći razred i učiteljica Mira Banjac, koja je u penziji, predano ga uči dolazeći kod njega tri puta sedmično kako bi Mihajlo savladao školsko gradivo i polagao razred.


Porodica Kukić s optimizmom čeka svaku novu Mihajlovu kontrolu i trenutak kad će doktori reći da je pobedio bolest očiju. Biće to pobeda i čitalaca "Vesti" koji su darovali oko 5.000 evra ovom dečaku za transplantaciju rožnjače, a koja će biti obavljena kad lekari u Italiji procene da je optimalno vreme.

2024 © - Vesti online