Utorak 13.11.2012.
17:36
Vestionline, Blic

Radović: Voleo bih da ponovo zaigram u Partizanu

Vedeta Legije - Miroslav Radović

Igrački kadar poljskog višestrukog šampiona se menjao, fudbaleri su dolazili i odlazili, ali Radović je ostao tu gde jeste, zbog čega navijači veoma poštuju i vole.

Radović je u prethodnih sedam sezona u Legiji odigrao više od 160 mečeva postigao 32 gola, a neretko je proglašavan igračem utakmice i kola. Imao je ponude drugih klubova, ali je procenio da je bolje da ostane, mada ističe da je spreman i za nove izazove.

"Bilo je zaista dosta ponuda u prethodnom periodu. Dolazile su iz Turske, zvao me je i Monako. Možda sam napravio grešku što nisam otišao u francusku ligu tada, ali ko zna zašto je dobro što sam još u Legiji. Ovo je dobro organizovan klub sa velikom tradicijom i sjajnim navijačima", kaže Miroslav Radović.

Legija je u poslednjem kolu izgubila kući od Jagelonije, ali je zadržala čelnu poziciju, dok i ovaj šampionat Poljske najavljuje veliku borbu nekoliko timova za vrh.

"Ponovo će biti uzbudljivo. Nas svi vide kao prve favorite za titulu ali tu su i Leh, Polonija, pa i Visla. Možda je dobro što smo sad izgubili, da se malo trgnemo pred derbi sa Lehom", ističe Radović i dodao da je zavoleo Varšavu, da ga navijači prepoznaju na ulici, kao i da je u kontaktu sa nekoliko drugih srpskih internacionalaca koji nastupaju u Poljskoj.

"Čujem se i vidim sa Ilievim i Jovanovićem. Ja sam u Varšavi, a oni žive u Krakovu, pa kad stignemo nađemo se. Poljska prestonica je inače veoma lepa i uživam u njoj", naglašava Radović.

Ne krije da je pre godinu dana bio na pragu povratka u Partizan, ali da su okolnosti bile takve da je morao da ostane u Legiji.


"Tadašnji sportski direktor Partizana Mladen Krstajić želeo je da me vrati, ali je zapelo oko obeštećenja. Voleo bih da još jednom zaigram u Partizanu", iskren je Radović znajući da navijači crno-belih još pamte njegov gol u sezoni 2004/05 protiv Dnjepra, kada je tim odveo u osminu finala tadašnje Lige UEFA.

Oko eventualnog angažmana u neki drugi evropski klub ne brine puno jer, kako naglašava, igra konstantno dobro. Ipak, tvrdi da nikom u Legiji nije svejedno što ove sezone nisu na evropskoj sceni.

"Planirali smo ulazak u Ligu Evrope i teško nam je pala eliminacija pred grupnu fazu. Sada pripremamo ekipu za titulu, a potom ćemo se tokom narednog leta fokusirati na kvalifikacije za Ligu šampiona, jer nam je želja da i tu zaigramo", otkriva Radović.

Na kraju, kaže i da prati dešavanja u reprezentaciji Srbije, jer su mnogi njegovi vršnjaci sada u prvom timu Siniše Mihajlovića. Radović dodaje i da je teško očekivati da će zaigrati u "orlovima".

"Sa većinom sam nekada igrao u mlađim selekcijama, poznajem neke igrače dobro. Lepo smo krenuli u kvalifikacijama, ali smo neplanirano stali. Mislim da još ništa nije izgubljeno. Našoj reprezentaciji želim svu sreću i plasman na Svetsko prvenstvo", rekao je Radović.

2024 © - Vesti online