Sreda 14.11.2012.
08:00
B92

Kako do jeftinije avio-karte?

 A kad sednete u avion možete da se opustite : Samo bez seksa, za to se plaća kazna
 

Postoje mnogi načini da sebi obezbedite jefitniju avionsku kartu, potrebno je samo biti dobro informisan i ponekad pogledati na mestu koje većina putnika ignoriše kod samih avio-prevoznika.

Pogledajte neke od načina na koje možete doći do povoljnije cene karte:

Pratite vaše omiljene avio-kompanije na Twitteru i Facebooku.

Mnoge kompanije će prvo ovde istaći određene popuste i posebne ponude.

Tražite da vam se obaveštenja šalju na e-mail. Na ovaj način ćete imati ponude svih prevoznika na jednom mestu i moći ćete da imate uvid u celokupnu ponudu karata za destinacije koje vas interesuju.

Tražite posebne kodove za popust.

Uvek pre kupovine avionske karte pogledajte na internetu da li postoje određeni kodovi za popust, takozvani kuponi. Najlakše je da odete na neki internet pretraživač i vidite da li vaš avioprevoznik nudi određene promo kodove.

Letite manje popularnim danima i vremenima.

Pokušajte da rezervišete let rano ujutro utorkom ili četvrtkom. Mnogi prevoznici naplaćuju manje kada su u pitanju prvi letovi dana.

Pažljivo birajte aerodrome. Ukoliko ste previše izbirljivi kada su aerodromi u pitanju to vas može koštati. Ukoliko pokušate da izbegnete glavne aerodrome i tražite letove koji idu do manjih u okolini to vam se može isplatiti.

Rezervišite karte ranije. Planiranje unapred može vam uštedeti dosta novca. Cene karata polako počinju da rastu dve nedelje pre datuma vašeg leta. Najbolje je da karte rezervišete dve do dvanaest nedelja unapred.

2024 © - Vesti online