Utorak 13.11.2012.
07:09
Beta

Dačić: Možda su hteli da posvađaju mene i Vučića

Nema svađe i nesloge: Ivica Dačić (levo) i Aleksandar Vučić
 

"Pokušano je možda da se igra na kartu nesloge Vlade, da se ja i Vučić posvađamo, a to sigurno neće biti moguće. Mene interesuje poštovanje zakona", rekao je Dačić za Radioteleviziju Srbije.


On je kazao da je nedopustivo to što se ne zna ko je tražio listinge poziva, jer ne postoji arhiva, i dodao da to može da dovede do zloupotreba.


"Mi živimo u demokratiji, a ne u diktaturi, pa da imamo sistem Velikog brata koji može bilo koga da locira i prisluškuje, to nije sistem. Možda je to nekom odgovoralo u prethodnom periodu, nije to MUP samo radio", naveo je Dačić.


Premijer i ministar unutrašnjih poslova je naveo da Tužilaštvo za organizovani kriminal vodi istrage oko afere prisluškivanja najviših državnih funkcionera i poručio da odgovorni treba da budu kažnjeni.


"Kroz traženje listinga se može videti ko s kim komunicira. U svakom slučaju ovako nešto ne bi smelo da se dešava i želim da kažem da policija vodi operativne akcije, a ministar nema udela niti daje saglasnost", rekao je Dačić.


Upitan da prokomentariše Vučićevu izjavu da je šokiran navodima nekih ljudi iz MUP-a i Vlade oko afere prisluškivanja, Dačić je kazao da je na tu temu bilo mnogo izjava i poručio da "te priče treba da se prekinu".


"Verujem Vučiću da jeste (bilo prisluškivanja), jer on ima dokaze i zato je pokrenuta cela istraga", kazao je Dačić.


Dačić je rekao da će od sutra početi procedura za raspisivanje novog konkursa za direktora policije.


"U vojsci i policiji mora da se zna ko komanduje", rekao je Dačić.


Upitan o incidentu sa kolonom vozila u kojoj je bio predsednik Srbije Tomislav Nikolić, Dačić je rekao da je taj predmet u istrazi i da odgovorni treba da odgovaraju.


"Život predsednika nije bio ni u jednom trenutku ugrožen, ali je bilo pokušaja narušavanja poretka u koloni predsednika, a toga je bilo više puta ranije kad su neke druge ličnosti u pitanju", istakao je Dačić.


Dačić je kazao da su postignuti "veliki rezultati kada je reč o zapleni više tona droga širom sveta kroz akcije naših službi koje su drugima dale informacije o tim kretanjima".


On je najavio da će se u narednim danima o tome znati više informacija.


"Bitno je da sve što se procesuira bude potkrepljeno jakim dokazima. Uloga Tužilaštava i policije je važna da svi porecesi budu takvi da nemamo slučajeve kao sa (ministrom poljoprivrede Goranom Kneževićem)", ocenio je premijer.


Dačić je kazao da Vlada Srbije ima šanse da uspe i da je ono što povezuje koalicione partnere želja za uspehom.


"Ne možemo da imamo popravni ispit", istakao je Dačić.

2024 © - Vesti online