Sreda 14.11.2012.
01:40
Vesti

Kuhinjskim nožem iskasapio suprugu

Maglovski je 8. oktobra prošle godine udario Rosu u njihovoj kući u Herstvilu, pre nego što je iz kuhinje uzeo nož i usmrtio je s više udaraca.
 

Rekla mu da hoće razvod zato što ga više ne voli, da "smrdi", pa ga pljunula: Onda je potegao nož... (Foto: Ilustracija)
 

Posle dvočasovnog većanja, porota Vrhovnog suda saopštila je da je zaključila da je Maglovski kriv za zločin. Ranije, on se izjasnio da nije kriv za ubistvo, već ubistvo iz nehata, ali je tužilac Krune Pol Lisk odbacio takvu odbranu.


Provokacija, inače, može delom da posluži kao odbrana i umanji stepen krivice s ubistva na ubistvo iz nehata. Ovaj zakon upravo se nalazi na reviziji u Parlamentu, koji će, veruje se, iduće godine saopštiti rezultate.


Na suđenju, od porote je zatraženo da se odluči da li bi navodi o "uvredama" Rose Maglovski na račun njenog muža mogli da navedu običnog čoveka u njegovom položaju da u tolikoj meri izgubi samokontrolu i ubije ili nanese ozbiljne povrede.


- Napadom na svoju ženu, on je krenuo s razlogom i namerom da završi posao - a u tome Kruna vidi ubistvo - rekao je Lisk.


Ali, barister Maglovskog Džon Spenser kazao je da je njegov klijent postupao tako jer je bio provociran. On je naglasio da se njihov brak pogoršao prethodnih devet meseca i da je gospođa Maglovski svog muža izbacila iz bračnog kreveta.

Suze u policiji

Porota je videla snimak intervjua Maglovskog s policijom, vođenog kratko nakon njegovog hapšenja. Tokom razgovora, on briše suze, priznajući da je udarao ženu dok nije pala na pod i onda je ubadao nožem, svestan da bi to moglo dovesti do njene smrti.

Na dan smrti, ona mu je rekla da ide da traži razvod zato što ga više ne voli, da on "smrdi", a zatim ga pljunula.


- Ona mu je rekla da je beskoristan kao čovek i muž - užasna uvreda - kazao je Spenser. - Niko ne bi učinio ono što je on učinio svojoj ženi, a da nije izgubio kontrolu.


Sudija Robert Bič-Džons zakazao je za četvrtak iznošenje završnih iskaza advokata pred izricanje kazne.

2024 © - Vesti online