Utorak 13.11.2012.
08:00
Smedia

Kućna rešenja za suvu kosu

Foto: Arhiva
 

Činjenica je da kosa postaje sve suvlja kako dani postaju hladniji. Iako ne možemo pobeći sezonskim hirovima, možemo pribeći nekim kućnim trikovima kako bi sprečili da naša kosa postane suva i lomljiva u toku zime. Evo nekoliko saveta koji će vašu kosu održati u dobrom stanju.

* Najbolje je da izbegnete farbanje i peglanje kose kada nastupi hladnije vreme. Međutim, ako je to nemoguće, bar izbegavajte prečesto i preintenzivno šamponiranje.

* Koristite mlaku vodu uvek i potrudite se da kosu perete samo jednom ili dva puta nedeljno. Nabavite hidratantni šampon i regenerator bez alkohola koji su pogodni za suvu kosu. Kada ga nanesete ostavite regenerator na vrhovima kose, izbegavajući koren, najmanje 10 do 15 minuta kako biste je hidrirali i sprečili opadanje kose.

* Masirajte teme koristeći blago zagrejana ulja. Možete da koristite kokosovo ili maslinovo ulje kako biste postigli najbolje rezultate. Ne perite kosu vrelom vodom jer može povećati suvoću kože glave, što će dovesti do pojačanog perutanja.

* Grozan miris na stranu, pivo je odličan balzam za kosu, a takođe je i kokosovo mleko. Da biste ishranili svoju kosu napravite proteinsko pakovanje. Izmešajte jaja i jogurt i smesu utrljajte u kožu glave. Ostavite pet ili deset minuta, a zatim ga isperite u potpunosti.

* Odlazak kod frizera ne mora uvek da dovede do promene frizure. Skinite mrtve krajeve ako je vaša kosa previše suva kako biste podmladili odnosno regenerisali svoju kosu. Preporučuje se šišanje vrhova svakih šest do osam nedelja, što možete da uradite i sami kod kuće.

2024 © - Vesti online