Ponedeljak 12.11.2012.
12:01
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto:

Hvala što nas ne zaboravljate

Biju teške bitke: Svjetlana Kljaić sa ćerkom Jovanom
 

- Hvala tim velikodušnim ljudima koji se sete mene kad skupljaju novac i šalju u domovinu. To je za mene veliko ohrabrenje i podrška - kaže Svjetlana.


Novac će joj dobro doći jer ne zna u šta bi ga pre utrošila.


Sada osim njene bolesti i svakodnevnih potreba, novca treba još više jer ima đaka prvaka u kući, ćerku Jovanu. Svaki dan je baka Milka odvodi u školu i dovodi kući. Idu autobusom i samo za autobuske karte im treba mesečno oko 150 KM.


- Jovani u školi svaki dan treba novac za sendvič, dve do tri marke, ali i više. Deca, iako još ne znaju da čitaju moraju da kupuju dečje novine, to je 30 maraka mesečno. Ide na kurs engleskog i to je 50 maraka. Cela plata, da je imamo, a ne ovo malo Jovaninog dečjeg dodatka i moje nadoknade za tuđu negu i pomoć, ne bi sve pokrila - kaže Svjetlana i ponosno dodaje da je Jovanu škola promenila, da se veoma uozbiljila, da je kao dobru devojčicu svi hvale.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Svjetlanu brine dug za struju. Elektrodistribucija ih stalno opominje, ali oni nemaju novca. Kamate rastu tako da ne zna ni koliko tačno duguju.


Njeno zdravstveno stanje je, kaže, bolje. Mišići na obe noge reaguju na spoljne nadražaje.


Svjetlana ističe da je to zasluga zemljaka iz dijaspore.


- Bez novčane pomoći i moralne podrške ljudi dobre volje pitanje je gde bih bila sada, da li bih mogla da sedim, služim se rukama, milujem i češljam Jovanu... - kaže Svjetlana koja je u trudnoći obolela, u stanju kome rodila zdravo dete i uvrstila se u red medicinskih fenomena.


Od borbe da stane na svoje noge ne odustaje. Najveći deo donacija dala je za fizikalne i druge terapije. Sada pije jedan preparat koji plaća 56 maraka.


- Moj problem je što nijednu terapiju ne mogu da ispoštujem do kraja jer ponestane novca - kaže Svjetlana.

2024 © - Vesti online