Nedelja 11.11.2012.
10:03
Vestionline, novosti.rs

Đoković: Nemam više prava na grešku!

Tri pobede u Londonu su veliko ohrabrenje za mene - Novak Đoković

Najbolji teniser sveta kazao je da ga u polufinalu, protiv Huana Martina del Potra, čeka žestok okršaj, bez prava na bilo kakvu grešku, što je na momente možda i mogao da priušti sebi u prvoj fazi završnog Mastersa u Londonu.


"Dosta mečeva sam igrao ove sezone, ali prvi put sam dobio sva tri duela u grupi na završnom Mastersu. Ovo je veliko ohrabrenje za mene, pa ću se potruditi da se što bolje koncentrišem za polufinale. Sjajan je osećaj što sam stigao u samu završnicu i daću sve od sebe da nastavim da igram dobro. Sve od sada je ili pobeda ili poraz, nema više prostora za popravni", iskren je bio Đoković, koji je 2008. osvojio Masters kup, ali dok se turnir igrao u Šangaju.

Ako uspe da prebrodi narednu prepreku, u finalu ga čeka Endi Marej ili Rodžer Federer. Nije želeo Novak da razmišlja toliko unapred, iz poštovanja prema sledećem protivniku, ali je pohvalio Švajcarca prepustivši mu ulogu favorita u Londonu.

"Imajući u vidu uspehe koje je imao na ovom terenu, zaista je favorit za osvajanje titule. Ako budemo igrali jedan protiv drugog, biće to pravi izazov, baš kao i uvek kad se sastajemo. Rodžer je konstantan u formi, posebno na ovako velikim takmičenjima.

Srbin dobija sve jače aplauze od poslovično hladne britanske publike u "O2 areni".

"Potpuno sam impresioniran ovolikim brojem gledalaca u publici tokom cele nedelje i tokom svakog meča. Hvala svima koji dolaze da nas bodre, zadovoljstvo je igrati u takvom okruženju i baš se nadam da svi uživaju i da se lepo zabavljaju gledajući mečeve", zaključio je Đoković.

Titulu iz 2011. brani Švajcarac (1.500 poena na listi mu je već oduzeto), dok Novak prošle sezone nije prošao grupnu fazu. Ovo mu je drugo polufinale na londonskom završnom Mastersu, a u prvom je izgubio upravo od Federera, i to 2010. (6:1, 6:4).

2024 © - Vesti online