Ponedeljak 12.11.2012.
04:41
Vesti

Manijak vreba u mračnim ulicama

Foto robot manijaka

Devojka stara 19 godina, sedma je žrtva seksualnog manijaka ali prva u poslednjih šest nedelja. Pet od šest žrtava manijak je napastvovao pošto su se udaljile od autobuskih stanica, a šesta žena je napadnuta pošto je napustila železničku stanicu.


Poslednja žrtva je napadnuta u subotu oko 20.30 časova, neposredno pošto je izašla iz tramvaja na uglu ulica Through i Toorak u Kambervelu. Manijak joj je prišao sa leđa. Srećom, mlada žena je vikala i uspela da se otrgne napadaču, koji je zatim pobegao u nepoznatom pravcu.


- Sada posedujemo informacije da je isti napadač povezan sa još šest incidenata - rekao je detektiv Rod Džoning.


Prethodni slučajevi nasilja zabeleženi su u Kanuka Aveniji u Lover Templestovu (3. avgusta u 18.45 časova), Borodo ulici u Donkasteru (4. avgusta u 23.10 časa), Harov ulici u Boks Hilu (4. avgusta u 23.40 časova), Soderlend drajvu u Bolvin Nortu (22. avgusta u 19.25 časova) i Taksen ulici u Bolvin Nortu (6. septembra u 22.35 časova).


Tokom poslednjeg napada manijak je nosio majicu, fluorescentno roze boje i tamni šorts. Žrtve su ga opisale kao čoveka azijatskog porekla starosti oko 20 godina, kratko ošišanog sa "jež" frizurom.

Odeća koju je manijak nosio u poslednjem napadu

- U svakom napada, žrtve su koristile javni gradski prevoz, a napastvovane su kada su se udaljile u neobezbeđene ulice. Napadač bi žrtvama prilazio sa leđa. Postoji velika verovatnoća da bi incidenti mogli da eskaliraju, zbog čega je važno da žene, koje koriste gradski prevoz budu oprezne.

- Dobro osmotrite oko sebe pre nego što izađete na ulicu, a ukoliko je moguće izbegavajte da sami krećete mračnim ulicama, ili pronađite neki bezbedniji način da stignete do kuća - savetuje detektiv Džoning.


Policija je apelovala na građane da ukoliko poseduju informacije o napadaču da ih odmah pozovu na broj 000.

2024 © - Vesti online