Subota 10.11.2012.
21:14
Klix.ba

Makedonija: Ministar zdravlja zapošljava samo genijalce

Posao kod ministra zdravlja samo uz genijalni IQ
 

"Juče u popodnevnim satima stigle su dve aplikacije. Jedna od njih je od Makedonca koji živi i radi u Sjedinjenim američkim državama. Njegov IQ je 168. Imamo i drugu aplikaciju kandidata koji živi u Makedoniji sa IQ-om 170. To je daleko od smešnog, to je dokaz da Makedonija ima visok intelektualni potencijal", izjavio je danas makedonski ministar zdravstva Nikola Todorov.

Ranije je objavljeno da prvi kandidat koji se prijavio na oglas Ministarstva zdravstva za savetnike poseduje certifikat MENSA-e kojim potvrđuje da ima IQ 158. Ministar veruje da oglas u kojem traži savetnike sa natprosečnom inteligencijom ne predstavlja diskriminaciju, što je, prema njegovim rečima, dokazano brojnim presudama u SAD-u. On je naveo primer prema kojem je Vrhovni sud SAD-a odbacio tužbu građanina koji je oglase u kojima se traže zaposleni s natprosečnom inteligencijom smatrao diskriminatornim.

Najvažnije je, rekao je ministar, da se svi intelektualni potencijali stave u funkciju razvoja zemlje.

Ministarstvo zdravstva Makedonije objavilo je javni oglas u kojem traži savetnike ministra zdravstva koji, uz ostalo, treba da poseduju i međunarodno priznat sertifikat kojim dokazuju da imaju natprosečnu inteligenciju.

2024 © - Vesti online