Petak 09.11.2012.
16:41
Beta

FSS: Suđenje u načelu dobro, ali ima grešaka

Neće se razmatrati pojedinačni zahtevi, pa tako ni Zvezdin - Tomislav Karadžić

"Na sednici je zaključeno da je suđenje u globalu dobro, ali da su se pojavile određene greške sudija, a naročito u poslednje vreme. O svim pitanjima iz domena suđenja članovi Odbora za hitna pitanja informisani su od strane Sudijskog odbora, jer je samo taj odbor nadležan za poslove delegiranja, analiza i sankcionisanja sudija", piše u saopštenju posle sednice, kojom je predsedavao predsednik FSS Tomislav Karadžić.

Crvena zvezda je ranije zatražila da se sazove sednica Odbora za hitna pitanja FSS zbog suđenja na utakmici protiv Jagodine u 11. kolu Super lige, ali je saopšteno da neće biti prihvaćeni pojedinačni zahtevi klubova za reagovanje na suđenje sa određenih mečeva.

"O suđenju i radu Sudijske komisije biće više reči, uz sprovođenje pune analize na sednici Izvršnog odbora FSS po završetku jesenjeg dela sezone. Neće biti prihvatani pojedinačni zahtevi klubova za reagovanje na suđenje sa određenih utakmica. Na tom sastanku biće reči o kompletnom radu, uz mogućnost promena u svim strukturama", piše u saopštenju FSS-a.

Odbor za hitna pitanja je na sednici takođe konstatovao da "problemi sa nasiljem na fudbalskim utakmicama eskaliraju".

"Zatraženo je da se uključe svi adekvatni državni organi. U tom cilju, biće pripremljena i dostavljena pisana informacija sa ukazom na sve probleme koji opterećuju srpski fudbal. Na osnovu aktuelne situacije može se reći da je fudbal ugrožen i da mu je potrebna pomoć", navodi se na sajtu FSS.

Odbor je, između ostalog, usvojio novi pravilnik o licenciranju srpskih klubova za takmičenja u organizaciji Evropske fudbalske unije (UEFA).

"Svi klubovi koji žele da se nađu sledeće sezone u Evropi moraju da regulišu svoja dugovanja i ispune sve finansijske kriterijume. Uz to, UEFA je uputila poslednje upozorenje našim klubovima da moraju da ispune zaista sve uslove, ili u suprotnom neće moći da se takmiče na evropskoj sceni", piše u saopštenju posle sednice.

Na predlog direktora svih nacionalnih selekcija Save Miloševića i njegovog zamenika Mitra Mrkele, produžen je ugovor sa selektorom ženske reprezentacije Srbije Suzanom Stanojević.

2024 © - Vesti online