Subota 10.11.2012.
08:00
B92

London na malo "neobičniji" način

Čuveni kineski restoran u Londonu
 

"Celestial London" ohrabruje turiste da istraže ponoćnu stranu Londonu, da otkriju grad tokom kasnih noćnih sati bilo kroz šetnju sa duhovima ili u bioskopu koji neprekidno prikazuje filmove tokom cele noći.

Jedna od preporuka iz vodiča, kako je objavio "Gardijan", jeste posmatranje zvezda sa najviše tačke u centralnom Londonu poznate kao Hampsted Hit, a možete posetiti i obližnju opservatoriju koja radi samo do 22 sata. Kad ste već u tom kraju, potrudite se da pronađete šetajuće vukodlake koji će vas dovesti do čuvenog kineskog restorana "Lee Ho Fooks", sada poznatog kao "Golden Harvest".

Ukoliko ste za italijansko osveženje, "Bar Italia" je otvoren cele večeri, a odličan sladoled može se naći i u baru "Lick" koji takođe radi 24 sata dnevno, sedam dana u nedelji. Ako ste za provod u pidžamama uz dobar film, nikako ne bi trebalo da ostajete u sobi. Zaputite se kao bioskopu "Princ Čarls" (The Prince Charles Cinema), koji prikazuje filmove cele večeri. U ovom slučaju, obavezna je prikladna garderoba - pidžama!

Lov na slepe miševe u Hajd parku

U Hajd parku možete se pridružiti londonskom udruženju ljubitelja slepih miševa "The London Bat Group" koje će vas uputiti na neku od svojih svakodnevnih aktivnosti. Ne propustite da vidite najmanje slepe miševe u Evropi koje Londonci zovu "pipistrels", a svratite i u "Eon house" u ulici Pikadili broj 138, gde je živeo Drakula Brama Strokera.

Ukoliko volite istorijske kostimirane ceremonije, budite u Londonskoj kuli (Tower of London) tačno sedam minuta pre ponoći. Međutim, da bi vam ulazak na ovu ceremoniju bio odobren, morate se prijaviti pismom ili mejlom bar dva meseca ranije.

Svi ljubitelji duhova uživaće u pabu "Black Lion" u Hamersmitu, koji već dva veka progoni duh Tomasa Milvuda. Njega je 1803. godine greškom upucao jedan od lovaca na tadašnjeg duha iz Hamersmita. Kada se ispostavilo da je prvi duh zapravo obućar Džon Grejem, Milvud je "odlučio" da preuzme titulu hamersmitskog duha i od tada plaši posetioce paba "Black Lion" gde je i sam često dolazio.

2024 © - Vesti online