Petak 09.11.2012.
16:33
Kurir

Gej himna na RTS-u

Aleksa Jelić se ne obazire na optužbe Dveri
 

Dveri kažu da ne spore gostovanje pevača Alekse Jelića, koji je otpevao ovu pesmu, u Jutarnjem programu već smatraju da gej himna nikako ne zaslužuju da bude emitovana na Javnom servisu. Pokret je osudio što je RTS dozvolio da se promoviše ideologija homoseksualizma.

"To je skandalozno! Nije problem što je spot snimljen, već je problem što RTS, koji građani Srbije plaćaju, to objavljuje. Da je naša država ozbiljna i normalna, onaj ko je odobrio da se gej himna pušta na RTS momentalno bi bio smenjen, ali nažalost, to kod nas nije slučaj. Zato su građani i naša deca primorani da trpe pesme sa ovako izvitoperenim tekstovima i porukama", rekli su iz Dveri.

Aleksa Jelić se ne obazire na protest pokreta Dveri i ističe da je ponosan što je otpevao himnu Prajda, koji podržava, kao i borbu koju vodi LGBT.

"Poruka pesme 'Idemo u grad' univerzalna je priča o slobodi, ljubavi, izlasku s prijateljima, osvajanju ulica grada dobrim raspoloženjem. Ona oslobađa i priziva slobodu i ljubav, dve lepe stvari koje niko nikome ne može da oduzme", rekao je Jelić.

2024 © - Vesti online