Petak 09.11.2012.
15:52
RTS

Hrvati više vole Gigu Moravca od Sulejmana

Giga Moravac hrvatima draži od Sulejmana
 

Na hrvatskoj Domi TV emitovana je prva epizoda kultne serije Siniše Pavića "Bolji život", koja je snimana i premijerno emitovana od 1987. do 1991. godine. Sudeći prema odličnom rezultatu gledanosti, petočlana beogradska porodica Popadić, na čelu sa Dragišom Popadićem - Gigom Moravcem ozbiljno preti da ugrozi popularnost turskoj seriji Sulejman Veličanstveni.

Neki to opisuju kao jugonostalgiju, baš kao i "Jutarnji list", koji fenomen porodice Popadić objašnjava tako što navodi da Domi TV, rezervni kanal Nove TV, retko kad dostigne gledanost od dva odsto, dok je serija Televizije Beograd imala izvrsnih 4,7 odsto posle samo uvodne epizode.

Predviđanja su da će "Bolji život" po gledanosti vrlo brzo nadmašiti ekstremno popularnog Sulejmana Veličanstvenog, koji se prikazuje na RTL-u u istom terminu.

Inače, svakom svojom reprizom na području bivše Jugoslavije, serija koju su režirali Aleksandar Đorđević, Mihailo Vukobratović i Andrija Đukić, ostvarivala je odličnu gledanost.

Pored Gige, Emilije, Saše, Violete i Bobe, Hrvati rado gledaju i serije Salaš u malom ritu, Pozorište u kući, Grlom u Jagode, Sivi dom i Otpisane.

2024 © - Vesti online