Četvrtak 08.11.2012.
22:22
Vestionline, Blic

Mamić najluđi predsednik kluba, Butorović šesti

Slika govori više od 1000 reči - Bata Kan

Predsednici, vlasnici i direktori fudbalskih klubova često umeju da budu vrlo kontroverzni, ekscentrični i zato zanimljivi toliko da često bace u senku svoje klubove.

Na listi top 10 najluđih, britanski portal whoateallthepies.tv je na šesto mesto stavio predsednika Vojvodine Ratka Butorovića. Čelnika Voše nisu previše komentarisali niti opisivali kao druge, već samo poručuju da se sve vidi na osnovu njegovog izgleda i preporučuju slike na Guglu.

Prvo mesto je zauzeo neprikosnoveni Zdravko Mamić, poznat po sukobima sa novinarima, brojnim skandalima koje je teško nabrojati.

"Zločest, nervozan i fizički zastrašujući čovek promenio je 15 trenera od kada je 2003. godine došao u klub", jedan je od rečenica koja stoji u Mamićevom opisu.

Iza prvog čoveka zagrebačkog Dinama našli su se predsednik Napolija Aurelio De Laurentis, Semam Hamam koji je radio u Kardifu i Vimbldonu, pa Lućano Gaući iz Peruđe, te redom Ken Bejts (Čelsi, Lids), Mauricio Zamparini (Palermo), Aldo Spineli (Livorno), Džordž Rejnolds (Darlington) i Ken Ričardson (Donkaster).

2024 © - Vesti online