Četvrtak 08.11.2012.
19:44 >> 20:28h
FoNet, rts

"Nema više izjava bez mog odobrenja"

Ovako više ne može : Ivica Dačić
 

Dačić je rekao novinarima na obeležavanju dana Vojnobezbednosne agencije u Beogradu da u MUP mora da postoji red, a ne da svaki dan čita izjave policijskih funkcionera i predstavnika MUP o raznim aferama.

"To više tako neće moći, ja sam odgovoran za rad MUP-a", rekao je Dačić i objasnio da policija jeste samostalna u okviru ministarstva, ali da je on kao ministar odgovoran za celokupan rad.

"Nisam siguran da su u vreme Dragana Jočića mogli da daju takve izjave", naveo je premijer.

Dačić je rekao da se istražuje prisluškivanje najviših državnih funkcionera i da li je bilo zloupotrebe policijskih ovlašćenja.

On je naveo da je razgovarao s potpredsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem o prisluškivanju i da su složni da se taj slučaj mora ispitati do kraja, a da odgovorni moraju da se kazne ako se dokaže da je bilo zloupotreba.

"Istraga se vodi, sigurno da treba utvrditi da li je bilo zloupotreba policijskih ovlašćenja i ukoliko je tako svi odgovorni treba da odgovaraju", reko je Dačić.

Premijer je rekao da istovremeno određenu istragu vodi i Tužilaštvo i poručio da su bilo kakve zloupotrebe ovlašćenja u bezbednosnim strukturama nedopustive i da se takvi slučajevi moraju kažnjavati.

2024 © - Vesti online