Četvrtak 08.11.2012.
12:37
Alo, Novi magazin, Pressonline, Blic

Panika u Vladi Srbije zbog prisluškivanja

Članovi vlade Srbije strahuju od prisluškivanja
 

Drugi članovi Vlade, pak, tvrde da ih prisluškivanje nije omelo da obavljaju dnevne aktivnosti. Da postoji panika potvrdio je i ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić, koji je za Televiziju Hepi rekao da u vladi i državnim službama vlada panika i da se pojedinci čak uzdržavaju od telefoniranja.

"U ministarstvima je vanredno stanje. Telefonom se uopšte ne razgovara. Kad treba nešto, pa i najbanalnije da se dogovorimo, zovu i traže da ih primim, smatrajući da to nije za telefon", rekao je Ilić.

Pročitajte sve o aferi prisluškivanja ovde

On smata da prisluškuju oni koji se plaše da se nešto ne otkrije.  "U strahu da nesto ne izađe na videlo i kompromituje neke ljude, oni moraju da prisluškuju. Tako se štite", kazao je Ilić.

Ima, međutim, ministara u vladi koji rade uobičajno, kao i pre izbijanja afere.

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je za Blic da mnogo telefonira kao i do sada, ali da ne zna da li mu prisluškuju telefon.

"Imajuci u vidu koliko vremena provodim razgovarajući telefonom, ne mogu da zamislim kako bi to izgledalo da imam samokontrolu da pazim šta sve izgovorim", rekao je Ljajić.

I ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić tvrdi da ga prisluškivanje ne plaši.

"Što se mene tiče, nemam šta da krijem. Ja se ne plašim. Sve što govorim preko telefona i nije nikakva tajna", rekao je Mrkonjić.

Po navodima lista Press, u zgradi predsednika Srbije takođe vlada svojevrsno vanredno stanje.

Predsednik Tomislav Nikolić je zabranio ulazak u zgradu sa mobilnim telefonom. Gosti koji ulaze u zgradu na Andrićevom vencu do sada su na portirnici ostavljali samo lične karte, a sada moraju da ostave i telefon.

2024 © - Vesti online