Četvrtak 08.11.2012.
05:29
Vestionline

Četiri metka za "Komančerosa"


 

Dva dana posle likvidacije Falaua Pisua (23) u Kenli Vejlu, na parkingu ispred šoping-centra u Rodsu na zapadu grada, teško je ranjen mladić star 28 godina, a policija sumnja da je reč o brutalnom unutrašnjem sukobu između članova bande.


Povređeni je vikao, moleći da mu se pomogne, teturajući se oko 500 metara, pre nego što je pao na obližnjem Rajder bulevaru. Posle incidenta je smešten u bolnicu u kritičnom stanju.

Vršilac dužnosti komandira Odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Artur Katsogijanis ne veruje da je za napad odgovoran rivalski klub.

- Ne verujemo da je ovo sukob između rivalskih bandi, već sukob u okviru "Komančerosa".

Podrška premijera


Premijer NSW Bari O'Farel izrazio je "frustraciju zbog tog nasilja i nove pucnjave".
 

- Dajem potpunu podršku policiju. Podržavam komesara Endrua Skipionija i napore njegovog tima da ovome stanu u kraju - rekao je on novinarima.

 

Žrtva poznata policiji


Detektiv Katsogijanis je izjavio da policija nema sumnje da postoje ljudi koji imaju tačna saznanja o nemilim događajima, ali su istražni organi do sada dobili samo fragmente.


- Ovaj čovek je svakako poznat policiji, ali za sada ne mogu da kažem zbog čega - rekao je Mark Džons iz lokalne komande Bervuda.


Detektiv je pozvao na primirje, rekavši da javnost ne treba da brine zbog rata bandi.

- Važno nam je da uverimo zajednicu da na ovo ne gledamo kao na otvoreni gangsterski rat.

Napadnuti je u sredu operisan u bolnici Vestmid i prvi lekarski izveštaji policiji upućuju na to da će preživeti.

Za žrtvu se saznaje da je poreklom sa Srednjeg istoka. Iza njega je, pre nego što je pao ispred jednog gradilišta, ostao trag krvi. Policija je označila 44 krvave mrlje, pored železničke stanice, kafea i stambenih blokova. Policija pokušava da utvrdi da li je napadnuti bio prisutan na venčanju u nedelju koje je završeno krvoprolićem.


Mladenci u strahu, otkazali medeni mesec


Istog dana kada su odjeknuli hici u Rodsu, par čije je venčanje ostalo u senci krvavog obračuna u Kenli Vejlu izjavio je za "Dejli telegraf" da su sada "suviše uplašeni da bi uživali kao mladenci".

Roki i Saša Štrbac ispričali su da je ubistvo bajkera "Komančerosa" Falaua Pisua (23), koji je bio prisutan na njihovom venčanju, uništilo čitavo veče i njihove planove za medeni mesec. Par je dobijao aplauze i pozdrave zvanica na putu iz zgrade Srpske narodne odbrane u Kenli Vejlu, u ponedeljak rano ujutro, kad je revolveraš na ulici otvorio vatru i pogodio tri njihova gosta.


 

Pisu je umro nekoliko sati kasnije u bolnici, pogođen sa dva hica u glavu. Još dvojica mladića, od 27 i 25 godina, ozbiljno su povređena.

Sahrana posle obdukcije


U kući ubijenog Pisua, nedaleko od Liverpula, okuplja se ožalošćena porodica. Njeni članovi kažu da nisu imali pojma da je bio član "Komančerosa" i da je bio aktivan član ogranka za Milperu.


Lokalna samoanska zajednica priprema sahranu koja će, vrlo verovatno, biti ove nedelje, pošto bude obavljena autopsija.


- Već nam nedostaje više nego što možete da zamislite. Ovo je tako nefer, tako tužno - kazala je njegova devojka Linda Hinton.

- Besni smo! To je trebalo da bude naše venčanje - radosno vreme, a vidite sada - rekla je gospođa Štrbac za sidnejski dnevnik.

Ona kaže da nema pojma zašto bi neko uništio njihovo venčanje i držao na nišanu zvanice, ali da je ceo događaj uzeo danak i njima i njihovim familijama.

- Suviše sam uplašena da izađem na ulicu u slučaju da me neko prepozna - rekla je ona.

Zbog stresa i šoka, bračni par je odložio medeni mesec na Tajlandu. Ali, gospođa Štrbac kaže da ona i njen muž ne bi razgovarali s policijom koja vodi istragu o ubistvu.
 

- Ne želimo ništa više da imamo s tim.

Detektivi nastavljaju da vode razgovore sa gostima venčanja, od kojih su pojedini bili članovi "Komančerosa", kako bi otkrili motiv pucnjave. Oni kažu da iza ispaljenih hitaca stoji veza pojedinih gostiju sa "Komančerosima", ali da nije poznato da li je Pisu bio meta.
 

Komadir Artur Katsogijanis kaže da je policija ranije te noći posmatrala događaj, znajući da će se mnogo bajkera okupiti u Kenli Vejlu, što je moglo dovesti do povećanih tenzija s rivalskim bandama. Nažalost, policija je napustila područje neposredno pre obračuna.

2024 © - Vesti online