Sreda 07.11.2012.
20:11
RTS

Romni "pobedio" u Slobodnoj Dalmaciji

Današnja naslovna strana "Slobodne Dalmacije"
 

Ceo svet je jutros već bio upoznat s pobedom Baracka Obame na američkim izborima. Uprkos toj činjenici, "Slobodna Dalmacija" je svojim čitaocima ponudila nešto drugačiju verziju: "Mit Romni ulazi u Belu kuću", je udarni naslov na naslovnoj strani poslednjeg izdanja splitskog dnevnog lista.


U silnoj želji da ponudi najsvežije informacije i stručno ih analizira, splitiski list je otišao korak dalje i ponudio osvrt kolumniste Danka Plevnika koji piše "o uspehu Romnijevog mega poslovnog projekta" i "Obaminoj grešci distanciranja od krupnog kapitala".

Tekst je na naslovnu stranu splitskog lista stavljen u 2.59 ujutro, u vreme kada su ozbiljne ankete već predviđale sigurnu pobedu demokratskog kandidata, a još je čudnija činjenica da u samom tekstu na 10. strani lista piše da "Amerika ima novog-starog predsednika Baraka Obamu".

Podatak da, po "Slobodnoj Dalmaciji", Romni ulazi u Belu kuću, ujutru je prokomentarisao poznati novinar Radio Splita Jadran Marinković, rečima "da će samo zbog splitskih novina kandidat Republikanske stranke od muke obojiti kuću u belo".

Inače, splitske novine pamte sličan gaf iz 2007. godine kada je dan posle parlamentarnih izbora u Hrvatskoj preko cele naslovnice zagrebačkog izdanja objavljeno da je pobedila Socijaldemokratska partija, iako je na izborima pobedila Hrvatska demokratska zajednica.

2024 © - Vesti online