Sreda 07.11.2012.
05:41
Blic

Stefan Karić "nema para" za odštetu povređenoj devojci

Tvrdi da nema novac za odštetu povređenoj devojci: Stefan Karić
 

"Zatvorska kazna Kariću nije adekvatna, jer je pijan brzo vozio, a naša ćerka ima trajne posledice. Njegov otac Sreten Karić obećao nam je da će snositi troškove lečenja i da će je izdržavati, jer Stanislava ne može da radi i stalno neko mora da bude pored nje. To se nije dogodilo jer je Sreten otišao u Rusiju, a njegova supruga već sedam godina tvrdi da nemaju novca. Imamo šestoro dece, a suprug i ja smo penzioneri", kaže Dušanka Pavlović, Stanislavina majka.

Advokat Zoran Rafailović, zastupnik porodice Pavlović, kaže da je Karić uložio žalbu na prvostepenu presudu u kojoj je navedeno da mora da plati sedam miliona dinara odštete.

"U parničnom postupku se žalio na visinu odštete navodeći da nema prihode od kojih bi mogao da plati bilo koji iznos naknade štete. On je čak na samom ročištu pretio sudiji da će je prijaviti Visokom savetu sudstva", kaže advokat Rafailović.

Apelacioni sud u Beogradu je uvažio žalbu beogradskog prvog osnovnog tužioca i preinačio rešenje Prvog osnovnog suda tako da Karić mora da služi kaznu od godinu dana u zatvoru, a ne u kući s narukvicom.

Proglašen je krivim jer je 29. aprila 2005. godine sa 1,77 promila alkohola u krvi vozio automobil Bulevarom kralja Aleksandra u Beogradu i udario u stub. Usled siline udara, automobil se prepolovio i, dok je prednji deo ostao priljubljen uz stub, zadnji je nastavio da se kreće. Tada je Stanislava Pavlović ispala iz automobila i zadobila teške povrede opasne po život.

2024 © - Vesti online